Kz ZSX vs Moondrop Starfield vs Final Audio e1000 Kıyası sitemizde. Umarım ki kulaklıklarını değiştirmek isteyen arkadaşlara bir rehber olur.
Öncelikle
Öncelikle belirtmeliyim ki 3ü de aynı ses seviyesinde LG g7 Tidal Hifi’den dinlendi.
Zsx ve e1000 benzer fiyatlarda ama Starfield 100 dolar seviyesinde.
Zsx Kz markasının amiral gemisi. Yani en üst seviye kulaklığı ve 12 sürücü. Ama tüm bu sürücü bolluğu müzikalitesine yardımı olmamış. Shouty denen tonal zenginliği nerdeyse olmayan bir tarzda çalıyor. Starfield ve e1000deyse enstrümanları ayrışmış halde seçebiliyorsunuz. Zsxin yüksek verimliliği ile daha yüksek sesli ve suratınıza doğru çalıyor. SF ve e1000 ise bu anlamda kibar. Zsxin sürücüleri 12 sürücüyle kulakta pek rahat duramayacak kadar iriyken SF ve hele e1000 tartışılmayacak kadar ufak.
Zsxte özellikle kadın vokallerde cılızlık varken Sf ve sitemizde de incelenen e1000de bu sorun yok.
Zsx ses alanında belki sadece sub basslarda diğerlerinin önünde. Ama normal organik bas vuruşlarında (bateri gibi) SF ve e1000 onu eziyor. Baterinin çimballerindeyse e1000 ilerde. Zsx sesi ham kalıyor. Markanın amiral gemisi olarak lanse edilen kulaklık böyle olmamalıydı :/
Kz ZSX vs Moondrop Starfield vs Final Audio e1000 Kıyası Son Söz
İşte böyle çabuk ve kısa bir üçlü kıyas. Zsx ancak KZ sesi ekolüne alışmışlara iyi olacakken ondan çıkmış insanlar için asla geri dönüş nedeni olmuyor. Ama JapFi olan e1000 vede Moondrop markasının Star serisinin orta segment üyesi yakında incelenecek olan Starfield varken size yeni ufuklara açılmak için güzel bir fırsat oluyor.
KZye de ancak “İYİ DENEMEYDİ DOSTUM” diyebiliyorum.