Markamız KZ ülkemizde kulaklıklarla ilgilenen herkesçe bilinen Çinli bir kulaklık üreticisi. Şimdi armatür sürücü kulaklıklarından burada da incelenen As16’nın kardeşi As12.
Kutu, Kutu İçeriği, Malzeme Kalitesi, Kablo
Kz Prestige serisinin klasik siyah karton kutusu ve içeriği. Yedek uçlar, kablo, sürücüler ve el kitabı. Malzeme ve kablo anlamında daha ucuza Faael Hibiscus veya aynı fiyata Tin Hifi t3 görmüşken bundaki sürücü hadi metal plakası hatrına 8/10 alsa da kablosu tam KZ felaketi 3/10 denebilir. İnce, plastik, alçak Y ayrımlı ve plastik ara parçalı.
- Driver. Total 12 balanced armatures, 6BA Per Side.
- Impedance. 16Ω
- Earphone Sensitivity. 103dB/mW.
- Frequency Range. 6-47000Hz.
- Connector Type. 0.75mm 2Pin.
- Plug Type. 3.5mm Straight Plug.
- Cable Length. 1.2+0.05m.
Ses
Özetle; Şaşırtıcı ölçüde derin ve neredeyse açık bir kulaklık gibi geniş sahnesi, havadar atmosferi, yüksek netliği ve önde vokallerini saymazsak beklentiyi yüksek tutturtan Prestige diye bir seriden olduğu için EH.
Ama hem serinin konumu hatrına hemde yukarıda saydığım iyi yönlerini düşününce 6/10 verebileceğim bu kulakiçi kulaklıkta tizler splashy (çıstak çıstak) vokallerle enstrümanlar metalik bir tınıyla kaplı, basları köşeli vuran, enstrümanlar doğallıktan biraz uzak, karışık pasajları kaldıramaz vede diğer bas ve midleri flat (düz) diğer kulakiçlerinde görülen yumuşaklıktan uzak olduğunu duyunca aynısı bile kolay olmasa da çabadan ötürü aynı puanı veriyorum.
Bas, Mid, Tiz
Bas konusunda çekinik. Ve içerdiği armatür sürücülere kaptırmış görünüyor. Dubstep sevenler bilir, bass drop anlarında içinize işleyen bir bass patlaması yaşanır. Bunda yok öyle birşey. Modern Pop müzik örneklerinde de miksajlarında eklenen yoğun bas ve ritme pek ayak uyduramıyor.
Midler üst mide çıkmadıkça metalik tınıyı saymazsak düzgün. Ama vokaliniz kadınsa, hele onun sesi Norah Jones gibi yumuşak değilse kulaklarınız tırmalanabilir.
Tiz konusunna girmeyelim. Tizleri bol diyeyim siz anlayın. Markanın armatür sürücülü kulaklıklarındaki splashy tarz bunda da aynen devam. 50ler 60 70ler müzikleri hem metalik tınısı hemde vokallerin tize kayması sebebiyle…Girmeyelim demiştim.
KZ As12 İncelemesi Son Söz
Tepede saydığım sesindeki iyi özellikleri bir kenara koyarsak, çaldığınız kaynağa göre tam olgunlaşmamış narenciye gibi surat buruşturtacak bir tat bırakabilir. O yüzden baştan bilin ki “ooo prestij..iydir kesin” gibi bir varsayıma kapılmayın.
The Review
KZ As12
Önce saydığım sesindeki iyi özellikleri bir kenara koyarsak, tam olgunlaşmamış narenciye gibi surat buruşturtacak bir tat bırakabilir. O yüzden baştan bilin ki "ooo prestij..iydir kesin" gibi bir varsayıma kapılmayın.
PROS
- Ferahlık, Genişlik ve Derinlik
CONS
- Kablo, Kutu