BGVP Vg4 İncelemesi karşınızda. Uzun adı BGVP Artmagic Vg4. Ve 9 ses ayarlı bu mmcx ve neredeyse custom mimarisindeki izolasyonu yüksek kulaklık için BGVP’ye teşekkür ederim.
Kutu, Kutu İçeriği, Kulaklık, Kablo
Kutu ve kutu içeriği son zamanlarda alıştığımız BGVP tarzında. Beyaz zemine kulaklığın ilüstrasyonu, sol üstte model adı ve sağ aşağıda kullandığı sürücülerin logoları var. Sol aşağıda da highres logosu. Arkada da özellikler ve firmanın adresi var. Bu dış kartonu sıyırdığınızda içerideki esas kutu geliyor. Siyah renkte ve açınca canvas tarzı kumaştan taşıma çantası, gömülmüş sürücüler ve uçlarla tüm dökümanların içine konduğu krem rengi bir zarf karşılıyor. Kablosu taşıma çantasının içinde.
Kulaklık 4 BA taşıyor. Vede Knowles ile Sonion sürücüler kullanılmış. Sonionlar kulaklıklarda nadir rastlanan ve fiyatıyla ses kalitesi yüksek olan özel sürücülerdir. Custom universal dizaynda. Bu sayede izolasyon yüksek vede nozzle yapısı sayesinde (domuz burnu) ses dibinizde. Tek parça (unibody) olması da custom universal (cuiem) yapıyı tamamlıyor. Kulaklıkların mmcx bağlantıları noktaları kırmızı ve mavi ile sağ sol ayrılmış. Bunun yanında kulaklıkların kulağınıza bakan tarafında da L ve R ibareleri var.
Kablosu inanılmaz kalitede. Geçmişte incelenen ve kabloları övülen Faaeal Hibiscus ve Bqeyz Spring 1‘den de iyi iş çıkarılmış. 4×4 şeklinde örülmüş ve hala yumuşak kalabilmiş kabloda gerilim azaltıcı parça sadece jakta kullanılmış. Metal jak telefon kılıflarıyla uyumlu olması için 1cm mesafeli yapılmış. Y ayrımı pirinç tanesi gibi şekillenmiş vede çene koruma parçası da firma logosunu içeren yuvarlak bir düğme.
- Drivers – 4 balanced armatures (2 Sonion + 2 Knowles)
- 3 tuning switches.
- Impedance – 12 Ω
- Sensitivity – 110 dB dB/mW.
- Frequency response – 12Hz-40kHz.
- Channel difference – ≤1dB.
- Distortion rate – ≤0.5% (1kHz)
- Rated power – 6mW.
Ses
Ses kısmen karanlık. Arkaplansa tam karanlık. Ve olgun bir tuningi var. Netlik yüksek. Şunda ağır rockta bile neyin ne olduğu belli. Hiçbir yerde çıkıntı (spike) yok ve uyumlu (coherent) bir şekilde akıyorlar. Güçlü, geniş sahneli ve havadar. Enstrüman ayrımı çok iyi. Vede enstrümanlar 9/10 ölçüsünde holografik çalıyor. Hepsi karşınızda. Elektronikte dahi oradaki efekti gerçekmişçesine organik, hacimli ve sert duyabilirsiniz. Bunu en son Final Audio e1000 ve Sennheiser Amperior’da duymuştum. Katmanlama konusunda da başarılı. Ve detaylı. Sık sık kullandığım Hans Zimmer orkestrasında bas enstrümanlar yüklenirken dahi sitar olsun piyano olsun yaylılar olsun hepsi ayrı ayrı seçilebiliyor. Vede sahnedeki tüm ihtişamı bir açık kulaklık-vari size yansıyor. Bunda organikliğiyle sahnesinin derinliği ve dikey sahnesinin yüksekliğinin rolu var. Daha önce az kulaklıkta şurada 05:00 civarında söylemeye başlayan koronon gerçekte olduğu gibi en geride ve yüksekte olduğunu duymuştum. Son olarak sahnedeki yansıtma kapasitesinin yanında eklemeliyim ki sahne önde kuruluyor. Ve söyleyen kişi size söylüyor!
Sesteki sonuçlar 3 ayrı düğme ile az da olsa değişebilir. Bunda 111 ayarı kullanılmıştır.
Bas, Mid, Tiz
Bas performansı kısmen ses ayarıyla belirleniyor. Miktar olarak fazla değiller ama kalite yüksek. Vuruşların sesindeki doğal sönme duyulabiliyor. Aynı zamanda midbass thump denen ses kusurunu yaratmakla ünlü Metallica’da da bunları duymuyorsunuz. Çok derine inmese de şarkının akışı içinde parlak olmayan olgun sesiyle komforlu bir dinleme yapabilirsiniz.
Midde doğallık demiştim. Sesinin geniş bir U harfi gibi olmasından dolayı midler biraz geride. Fakat karışık şarkılarda bile tek tek takip yapabilirsiniz. Mid aynı zamanda enstrüman demek olduğundan 3 kişilik Le Trio Joubran’da da görebileceğiniz gibi her vurmalı / telli etrafında boşlukla çalıyor ve çalınan enstrümanlar doğalarını yansıtıyor. Ayrıca modern hiphop bir şarkıda profesyonel müzik programı Cubase ile bakınca görebileceğiniz 5 – 6 kanalın dahi ayırdına varmanızı sağlıyor.
Tizleri asla rahatsızlık etmiyor. Metallica davulcusu Lars Ulrich şarkının introsunda tek o varken ve zillere vururken dikkatle dinlerseniz o zillerin bagetin vuruşuyla oynamasını dahi duyabilirsiniz. Bu ölçüde detay normalde rahatsız edebilse de hem kulaklığın mikro detaylara odaklanmaması hem kontrolü hemde çok olmayan karanlık sesiyle bertaraf edebilirsiniz.
BGVP Vg4 İncelemesi Son Söz
İncelemede sınadığım her alanda çok iyi performans göstererek ismindeki Artmagic (Sanatbüyüsü) ifadesini haklı çıkarıyor. Hem sesindeki kalite hem kulağa vakum vari oturuş ve orada kalışındaki başarısı hemde orkestral müziklerde yaşattığı keyif buna ayırılacak bütçeyi haklı çıkarıyor. Bence kulaklıklarda bir iki adım yükselmek isteyenler buna bir fırsat tanısın.
Satın almak isterseniz:
https://a.aliexpress.com/_d6fQeVY