Eski Westone kulaklıklarına benzer dizayndan yürüyen Audiosense markası iyi ki yürüyor. Geçmişte amiral gemileri t800 sitemizde incelenmişti. Şu anki Audiosense t180 İncelemesi ile 1 dengeli armatürle neler yapabildiklerine bakacağım. İncelenmesi için gönderen Audiosense markasına teşekkür ederim. Nötr bir inceleme okuyacaksınız.
Brand Name: AUDIOSENSE
https://s.click.aliexpress.com/e/SAhTwSpJ5
Control Button: No
Active Noise-Cancellation: No
Style: In-Ear
Wireless Type: None
Connectors: 3.5mm
Communication: Wired
Vocalism Principle: Balanced Armature
Volume Control: No
Frequency Response Range: 20-22000Hz
Function: HiFi Headphone
Function: Sport
Sensitivity: 100DB
Is wireless: No
Plug Type: L Bending
Codecs: None
Support Memory Card: No
With Microphone: No
Model Number: AUDIOSENSE T180
Resistance: 24Ω
Waterproof: No
Line Length: 1.2m
Support APP: No
Color: Orange
Driver unit: Single full Fruquency Knowles Balanced Armature
Kutu, Kutu İçeriği, Malzeme Kalitesi ve Kablo
Gördüğümüz gibi sağlam bir dış kutu ve görseliyle özelliklerinin bolca yazdığı bir dış kaplama. Kutuyu ondan arındırıp iç kutuyu da açmayı başarınca (evet başarmak. Çünkü sağlam kapatılmış) İçerik basit. Üç çift uç, köpük uç, yaka klipsi, taşıma çantası. Malzeme olaraksa bence takdiri hakediyor. Turuncu renkte sağ sol yarıları sertçe birleştirilmiş sürücüsü vede bu fiyattaki bir kulaklıktan beklenmeyecek kablosuyla göz dolduruyor.

Audiosense t180 Audiosense t180 Audiosense t180 Audiosense t180 Audiosense t180 Audiosense t180
Ses
“Dengeli Ses” maddesinin tanımı gibi bir kulaklık. Midler tüm yükü sırtlarken mesafeli ve pürüzsüz sahnesiyle yormayan zamanlar sunuyor. Seçici olmamakla da bir çok kaynak ve kayıttan rahat çalabilme özelliği sağlıyor.
Bas, Mid ve Tiz
1 dengeli Armatürden beklenmeyecek ölçüde bas veriyor. Kulaklık dünyasında tek sürücülerle oluşan efsaneler mevcuttur. Bkz. Etymotic er4p. Ancak sub bass beklemeyin.
Mid bandı, esas müziğin döndüğü yer, odaklanması sayesinde keyifli anlar yaşatıyor. Alt midlerde kontrol kaybı yaşanmıyor. Vokaller ne dibinizde nede sahnenin uzaklarında. Hele canlı kayıtlarda yüzünüze bir gülümseme yerleştirebilir.
Tizlerde şarkıcı söylemeden önce dudaklarını ayırması gibi büyük detaylar duyamayacaksınız. Veya ses çıkmasından hemen önce alınan nefesler size fazla yansımayacak. Ama üst midlerinde ve alt tizleri 1-2dB ekolayzıra uygun olsa da genel olarak dengeli sunumu bunu görmezden gelmemi sağlıyor.
Son Söz
Audiosense markasının 2. En düşük modeli bence fiyatı için harika bir performans sergiliyor. Odyofil arkadaşları veya dengeli ses arayanları fiyatıyla mutlu edecektir. Tek dengeli armatüründen beklenmeyecek ölçüde bas veriyor. Sahneyi tümüyle algılatarak sahne konusunda çok daha geniş kalıyor. Yine adeta Westone gibi fitiyle de ergonomik olarak sorun çıkartmıyor. Stok yani fabrika çıkışlı kablosu bile yeterince iyiyken ötesi bu kulaklığın fiyatını düşününce anlamlı olmuyor. 11.11 indirimiyle satın alınası kulaklıklardan bence. Almak isterseniz
https://s.click.aliexpress.com/e/Tz0z5zyob