Şimdi Sennheiser hd250bt İncelemesi ve kulaklik.com’dan önceki Earfünlardan sonra gelen bir başka kulaklık var. Açıkçası ilk anda efsanevi hd25’le olan isim benzerliğinden heyecanlanmıştım. Neler duyduğum aşağıda. Ancak şu var ki kullanım kolaylığını arttıran bluetooth bağlantısında uyguladığınız ekolayzer ayarları sesi ve sonucu değiştiriyor. Detaylar aşağıda.
Kutu, Yapı ve Teknik Özellikler
Sağlamlığı çağrıştıran iri ve bilgilendirici bir kutu. Ve standart Sennheiser mavisi iç kutu 🙂 Pili de 25 saat gidebiliyor.
Yapısı kanayan yarası. Zira tamamen plastik vede tek kat kalın plastikten oluşuyor. Kulaklık pediyse sahte deriden, 32mm. Tek kat plastik yapısı saçlılar için kısmen ok ama ben gibi sıfır kafalılar için pek değil. Öyle ki bu yazıyı yazarkenki süreden sonra kulağımdan çıkardım ve kafamın ona temas eden kısmı acıdı. Nerede o kadife kaplama kulaküstü kulaklık taçları..Ama artan kurlar ve fiyatlarla ekmek – köfte deyip susuyorum. Fakat tacında hiç değilse sahte bile olsa deriden bir kafa desteği olabilirdi ki bunun örnekleri çok.
Fakat Sennheiser Smart Control uygulamasıyla sesi dolduran bası ve keskinliği sağlayan tizi arttırınca adeta başka ve hatta çok daha iyi bir kulaklığa dönüştü diyebilirim. Ha canlı kayıtlarda alkışlar hacimsiz ve kapalı yapısından dolayı konser mekanının genişliğinde değil ama iş görüyor.
Bu satırlar adetim olduğu gibi ekolayzer hiç açmadan yazılmıştır.
Zayıf tiz vuruşları. Oldugundan narin bas gitarlar. Zayıf sahne derinliği, herkes önde ve tek sıra. Tonalite gerçekçi ama ne kadar ekmek o kadar köfte 🙂
Sonra bir elektronik müzik parçasına geçiyorum. Baslar tokat gibi ama biraz boğuk. Vokaller net. Fakat efektler arttıkça geride kalıyorlar. Ama dubstepte bass drop anında ekmeği için iyi bir köfte sunuyor.
Ama elektronik ambiyans şarkimda güçsüz midler nedeniyle pek yapay kalıyor. Ha bu konuda kimse eski KZlerin eline su dökemez o ayrıdır. (yazar burda ironi yaptı)
Hifici bir babadan ödünç aldığım şundaysa https://music.youtube.com/watch?v=WOq84wCJajc&feature=share ne vurucu baslar nede boşlukta uzayan ince sesler duyuyorum. Bilakis boşlukta boğuk, kabaca ve kısaca uzantılar.
Ama yukarıda bahsettiğim ekolayzer ayarlarının aksine basla tizi en tepeye yükselttiğiniz V tipli ekolayzer ayarında örneğin şunu teybe koyunca çok eğlenceli bir ses duyuyorsunuz. Şıkır şıkır 🙂 Vede hiç bozulmuyor. Kenan Doğulu’da da aynı. Bu ayar bu kulaklık hakkındaki fikrimi değiştirebilirdi eğer sonradan değil en baştan böyle gelseydi.
Sennheiser hd250bt İncelemesi Son Söz
Sonuç itibariyle teknik konularda muhteşem olmasına gerek yok. Şunda fena değil: Neyim Var Ki (feat. Sagopa K): https://music.youtube.com/watch?v=vBJ11fVpGxc&feature=share Ve sadece bu şarkıyla bile diyebilirimki günlük kullanım için idare eder. Dışarıda kullanım için en büyük problemi izolasyonu. Ayrıca sadece normalde asla getirmeyeceğim ekolayzır seviyeleriyle iyi bir kulaklık olması tartışmalı. Fakat ana akımdaki Türkçe parçalar için hiç fena değil. Hatta direkt iyi bile denebilir. Ama itiraf edelim ki isminin andırması dışında hd25 değil. Belki kasayı delip kablo taksanız ona benzeyebilir..