İşte popüler Sennheiser markasının DJ odaklı bir ürünü daha. Bu yazıda incelenen Sennheiser
hd 202 II modeli kulaklık size nispeten derine inebilen baslar, geniş sahne ve hızlı müzikleri kaldırabilen bir kapasite sunuyor. Detaylarına ve incelemesine bakalım ama önce teknik özellikler:

Frequency response (headphones) 14 – 20000 Hz Sound pressure level (SPL) 112 dB(SPL) THD, total harmonic distortion < 0,5 % Ear coupling supra-aural Jack plug 3,5/6,3 mm stereo Cable length 3 m Transducer principle dynamic, closed Weight w/o cable: 206 g Nominal impedance 32 Ω
Malzeme Kalitesi, Kutu İçeriği, Yalıtım ve Komfor
– Önceki hd 201 gibi tamamen sert plastik ama bu sefer kupalara uzanan tacın dirsek noktalarında metal olarak marka logosu mevcut. Vidalı jakı, 3 metre kablosu, iki taraftan da uzanan kablosu ve kablo toplayıcı parçasıyla ideal bir sabit DJ kulaklığı oluyor.
– Kutusundan kulaklık, taşıma çantası ve 6.3mm dönüştürücü çıkıyor. Amacı iş görmek olan bir kulaklık için bence yeterli.
– Yalıtım olarak idare eder bir yalıtımı var.
– Komfordaysa kafanızın hareketleriyle kulaktan çıkması imkansız. Kafanıza da fazla baskı yapmıyor. Pedler biraz sert. Kulağı ısıtma sorunu görmedim..
Ses, Sahne, Netlik
– Klasik Sennheiser koyu ses rengi; sıfır dip ses, sahneyi önde kurması ve yüksek bir ses basıncı ile müziğinizle yalnız kalabiliyorsunuz.
– Sağ ve sol yönünde geniş sahnesi ile aşırı detaylı olmasa da sağ ve soldan dinlediğiniz şarkının ritmine eşlik eden tefi ve perküsyonu vb duyabilirsiniz.
– Sahne içindeki konumlandırma gibi detaylı bir başlıkta da fena değil. Hiç olmadı vokallerin yerini seçebilirsiniz.
Bas
Neredeyse aynı fiyattaki kardeşi hd 201‘den en ciddi farkı basları ve baslarının sertliği. Onda baslar daha hakimdi ve sahne fiyatı için geniş olsa da sizi bir nevi kafese koyuyordu ve bas vuruşlarının sağına – soluna bundaki ölçüde enstrüman sızamıyordu. Bunda da gökgürültüsü misali vurucu baslar olmasa da, basların kalitesi anlamında 201’i iki adım öteye taşıyor.
Mid
Bence Hd 202 II’yle müzik dinlemenin keyifli olmasını sağlayan midlerindeki cömertlik ve karanlık bir arkaplana sahip olsa da ferah – aydınlık atmosferi. Sahne üretimi de müsaade ettiği için, çok enstrümanlı türler veya gruplar ayrı keyifli olabiliyor. Kadın vokallerde de özellikle başarılı. Üflemeli enstrümanlarda da fiyatı için oldukça iyi. Jazz’da kimi parçalarda önde olabilen piyanoyu doğru yansıtmaması, hafif bir bombe vermesi fiyatı için düşününce * bu en büyük eksisi diyebilirim.
Tiz
Sennheiser klasiği demiştim yukarıda. Klasik bozulmuyor ve üst tizlere pek yer yok. Ama yiğidi öldürüp hakkını yemeyeyim, alt ve orta tizlerde yine fiyatı için bayağı iyi. Acid jazz gibi karışık ve biraz hızlı bir türü böyle sizi yormadan verebilmek büyük başarı.

Son Söz
* Fiyatını gözönüne alınca, eksi bulmak için örnekteki gibi epey uğraştığım bu kulaklık DJ kulaklığı olmasına rağmen dinleyici için de yeterli seviyede sahne, yüksek bir kontrol, mid ve tiz başarısı ve kulakta aşırı olmasa da yüksek bir güçte duruş ile gönlümü fethediyor. Bu kulaklık sanki bu tür için üretilmiş derim.
Artıları / Eksileri
+ Bası ve onların sertliği
+ Güçlü midler
+ Fiyatı
– Çift kablolu olması
– Plastik yapısı
– Seste gerçeklikteki kaybı